fbpx

De naam

KaduuK

Kaduuk betekent letterlijk kapot, versleten, imperfect, einde leven.

Imperfecties in de materialen die ik gebruik, breng ik juist naar voren. Ik zal het stuk waar de band geplakt is net wel gebruiken zodat jouw item uniek wordt.

Er hoeft ook niet altijd een groots verhaal achter iedere naam te zitten, toch?

Atelier op
Lutgart site

KaduuK is een klein lokaal bedrijf in Beringen.
Van het begin tot het einde van het proces zetten we duurzaamheid voorop en er wordt geen massaproductie gemaakt. Dit kan er soms wel voor zorgen dat niet alles onmiddellijk uit voorraad geleverd kan worden. Maar zo weet je wel dat er op vraag van de klanten gewerkt wordt.
Alle producten worden met de hand gemaakt en ik vind het belangrijk dat alle producten van goede kwaliteit zijn. Daarom zal ik alle producten kosteloos voor jullie herstellen als ze in hun eerste levensjaar bij jullie stuk zouden geraken.
Het hele proces gebeurt in het atelier/shop op de Lutgart site in Beringen. Hier bewoon ik met nog een aantal creatieve ondernemers de F-Blok van de oude school.

Visie van
KaduuK

Zoveel mogelijk mensen bewust maken, zodat ze zichzelf de vraag gaan stellen hoe ze zelf het verschil kunnen maken. We kunnen in deze tijden van niets meer zeker zijn en niets meer vanzelfsprekend vinden. Toch kunnen we zelf stappen ondernemen en samen werken aan en betere leefwereld.

Als ieder van ons zijn steentje bijdraagt, gaan we daar zeker in slagen. Door ons eigen gedrag te analyseren en zorgvuldig met ons afval en de natuur om te gaan, kunnen we al een hoop bereiken. Alles begint bij jezelf!

"

Nathalie Gijbels

Ik alleen kan de wereld niet veranderen, maar ik kan een steen in het water gooien en kijken hoe de rimpels zich verspreiden.
– Moeder Theresa –
Ik ben Nathalie Gijbels. Ik ben afkomstig en wonende te Beringen. Na 10 jaar als ijsventer gewerkt te hebben, heb ik beslist om mijn carrière een andere wending te geven. Omdat ik altijd al een creatieve duizendpoot geweest ben, ben ik terug naar de schoolbanken gekeerd om een creatieve wending aan mijn carrière te geven. Ik heb mijn opleiding Industriële Vormgeving in 2018 beëindigd en ben gepassioneerd door alles wat met vormgeving en recyclage te maken heeft. Na mijn opleiding heb ik de kans gekregen om als designer bij Flagbag, een initiatief van De Springplank vzw, aan de slag te gaan.

Bij Flagbag kunnen bedrijven hun reclamemateriaal, zoals vlaggen en banners, laten verwerken tot duurzame relatiegeschenken en dergelijke. Maar ook particulieren kunnen hun een Flagbag aanschaffen. Na anderhalf jaar werd het tijd om mijn vleugels te spreiden. Ik wou niet meer aan de slag gaan met afvalmaterialen waar we alleen naar gekeken hebben, zoals de vlaggen en banners van bedrijven. Het afval dat we zelf gebruikt en gedragen hebben, waar we een persoonlijke connectie mee hebben, daar wou ik iets mee doen. De slijtage en gebruikssporen op afgedankte binnenbanden zijn bijna iedere keer anders en daardoor uniek en mooi op hun manier. Ze vertellen een verhaal en verhalen dienen om verder verteld te worden.