fbpx

Over
KaduuK

What's in a name?

Kaduuk betekent letterlijk kapot, versleten, imperfect, einde leven. Imperfecties in de materialen die ik gebruik, breng ik juist naar voren. Ik zal het stuk waar de band geplakt is net wel gebruiken zodat jouw item uniek wordt.

Er hoeft ook niet altijd een groots verhaal achter iedere naam te zitten, toch?

KaduuK en Duurzaam

KaduuK is een klein lokaal bedrijf in Beringen.
Van het begin tot het einde van het proces zetten we duurzaamheid voorop en er wordt geen massaproductie gemaakt. Dit kan er soms wel voor zorgen dat niet alles onmiddellijk uit voorraad geleverd kan worden. Maar zo weet je wel dat er op vraag van de klanten gewerkt wordt en er niet zomaar lukraak wat wordt geproduceerd.
Alle producten worden met de hand gemaakt en ik vind het belangrijk dat alle producten van goede kwaliteit zijn. Daarom zal ik alle producten de eerste 5 jaar kosteloos voor jullie herstellen als ze stuk zouden gaan.

Lutgart site
Beringen

Het hele proces gebeurt in mijn atelier/shop op de Lutgart site in Beringen. Lutgart is een creatieve hotspot in het hart van Beringen centrum. Hier bewoon ik met nog een aantal creatieve ondernemers de F-Blok van de oude school.

Over
Mezelf

Laat ik mezelf even voorstellen: ik ben Nathalie Gijbels en ben afkomstig en wonende te Beringen. Na 10 jaar als ijsventer gewerkt te hebben, heb ik beslist om mijn carrière een andere wending te geven. Omdat ik altijd al een creatieve duizendpoot geweest ben, ben ik terug naar de schoolbanken gekeerd om een creatieve wending aan mijn carrière te geven. Ik heb mijn opleiding Industriële Vormgeving in 2018 beëindigd en ben gepassioneerd door alles wat met vormgeving en recyclage te maken heeft.

Na mijn opleiding heb ik de kans gekregen om als designer bij Flagbag, een initiatief van De Springplank vzw, aan de slag te gaan. Bij Flagbag kunnen bedrijven hun reclamemateriaal, zoals vlaggen en banners, laten verwerken tot duurzame relatiegeschenken en dergelijke. Maar ook particulieren kunnen hun een Flagbag aanschaffen.

Na anderhalf jaar werd het tijd om mijn vleugels te spreiden. Ik wou niet meer aan de slag gaan met afvalmaterialen waar we alleen naar gekeken hebben, zoals de vlaggen en banners van bedrijven. Het afval dat we zelf gebruikt en gedragen hebben, waar we een persoonlijke connectie mee hebben, daar wou ik iets mee doen.

De slijtage en gebruikssporen op afgedankte binnenbanden zijn bijna iedere keer anders en daardoor uniek en mooi op hun manier. Ze vertellen een verhaal en verhalen dienen om verder verteld te worden.

Wil je meer weten?

Als je nog niet gevonden hebt wat je zoekt of nog vragen hebt? Neem dan contact met me op.