fbpx

Over mezelf

Laat ik mezelf even voorstellen: ik ben Nathalie Gijbels en ben afkomstig en wonende te Beringen. Na 10 jaar als ijsventer gewerkt te hebben, heb ik beslist om mijn carrière een andere wending te geven. Omdat ik altijd al een creatieve duizendpoot geweest ben, ben ik terug naar de schoolbanken gekeerd om een creatieve wending aan mijn carrière te geven. Ik heb mijn opleiding Industriële Vormgeving in 2018 beëindigd en ben gepassioneerd door alles wat met vormgeving en recyclage te maken heeft.

Na mijn opleiding heb ik de kans gekregen om als designer bij Flagbag, een initiatief van De Springplank vzw, aan de slag te gaan. Bij Flagbag kunnen bedrijven hun reclamemateriaal, zoals vlaggen en banners, laten verwerken tot duurzame relatiegeschenken en dergelijke. Maar ook particulieren kunnen hun een Flagbag aanschaffen.

Na anderhalf jaar werd het tijd om mijn vleugels te spreiden. Ik wou niet meer aan de slag gaan met afvalmaterialen waar we alleen naar gekeken hebben, zoals de vlaggen en banners van bedrijven. Het afval dat we zelf gebruikt en gedragen hebben, waar we een persoonlijke connectie mee hebben, daar wou ik iets mee doen.

De slijtage en gebruikssporen op afgedankte binnenbanden zijn bijna iedere keer anders en daardoor uniek en mooi op hun manier. Ze vertellen een verhaal en verhalen dienen om verder verteld te worden.

Realisaties