fbpx

duurzaamheid

ONTWERP
&
nazorg

Van het begin tot het einde van het proces zetten we duurzaamheid voorop.  Zo wordt in het ontwerp rekening gehouden met het gebruiksgemak voor de gebruiker en willen we dat onze producten van goede kwaliteit zijn. Daarom zullen we onze producten van de Naaishop kosteloos voor jullie herstellen als deze in hun eerste levensjaar bij jullie stuk zouden geraken.

naaimachine

KaduuK is een klein lokaal bedrijf. Hier wordt geen massaproductie gemaakt. Dit kan er soms wel voor zorgen dat niet alles onmiddellijk uit voorraad geleverd kan worden. Maar zo weet je wel dat we op vraag van onze klanten werken. Het hele proces gebeurt in onze ateliers en zijn met de hand gemaakt. De machines in zowel de Naaishop als de Draaishop zijn tweedehands en deze doen hun werk goed.

duurzaamheid

Werkplaats
&
productie

duurzaamheid

Recyclage
&
hergebruik

In de Naaishop maken we gebruik van oude binnenbanden. Deze worden eerst open gesneden en proper gemaakt, waarna ze klaar zijn voor hergebruik. Verder gebruiken we jeans, afkomstig van oude jeansbroeken en leer. Het leer in onze producten is afkomstig lokale meubelbekleders. We gebruiken de goede stukken uit de oude bekleding van meubels die ze opnieuw bekleed hebben, maar ook bij het bekleden zelf hebben soms restafval dat wij nog goed kunnen gebruiken. Ook afgekeurde vellen leer gebruiken we, deze kopen we in tegen een zeer gunstige prijs.

In de Draaishop werken we met reeds gekapte bomen of zieke bomen. Wij gaan dus geen exotisch hout importeren en van de gezonde bomen houden we onze handen af.